Redacties zijn bij uitstek een werkomgeving waar mensen voortdurend onder druk staan van deadlines. Soms blijft er dan geen tijd over om zich te ontwikkelen en te reflecteren over het vak. De Persgroep richtte daarom Campus De Persgroep op, een initiatief van en voor alle journalisten, lay-outers en fotografen van De Persgroep in België en Nederland. Slimmere en betere journalistiek was het doel van de Campus.

Geen hokjesdenken

Campus De Persgroep is eigenlijk een kader waarbinnen de medewerkers van het mediabedrijf een opleiding kunnen volgen. De bijeenkomsten zijn bovenal nooit schools of saai en de deelnemers kunnen elke leeftijd of achtergrond hebben – jong en oud, ervaren en nieuw, Nederlander en Belg. Zo krijg je makkelijker een kruisbestuiving van ideeën en talenten.

Eigen universiteit

De redactiemedewerkers van De Persgroep hebben stuk voor stuk al heel wat kennis in huis. De kunst is dan ook om die talenten te blijven ontwikkelen. Daarom krijgen ze een lange lijst van opleidingen aangeboden, niet alleen over de schrijfstiel, lay-out en beeldverwerking maar ook over creatief denken, efficiënter researchen en beter leiding geven. Zo krijgen de redactiechefs een specifieke leiderschapstraining door Perpetos.

Drukke agenda’s

Het mooie aan Campus De Persgroep is dat het idee gedragen wordt door de medewerkers zelf. Zij moeten er tijd in stoppen en hun drukke agenda’s aanpassen. Natuurlijk kan niet een hele redactie tegelijk op cursus. De medewerkers geven dus aan hun hoofdredacteur door welke opleiding ze graag willen volgen, en die beslist wie er wanneer aan de beurt komt.

Inspirerend

De gelukkigen die al mochten deelnemen aan een opleiding, zijn alvast erg enthousiast. De Persgroep zelf heeft het over ‘een zuurstofkuur’ voor haar medewerkers. Maar de reacties van de lesgevers en de deelnemers zijn niet minder positief: ‘inspirerend!’.

Avatar

About kristien oeyen

Kristien guides your marketing team out of the labyrinth of product-oriented communication. She enables companies to work with messages that deal directly with the challenges that their customers are typically faced with. Don’t hesitate to contact Kristien for free expert advice: kristien.oeyen@perpetos.com