Onder leiding van CEO Lucio de Risi ging MEGA International -een groot Frans softwarebedrijf dat volgens Gartner de beste software levert om bedrijfsprocessen af te stemmen op de bedrijfsstrategie- door een intern transformatieproject. Bedoeling was om de onderneming internationaal sterker te maken. Onder meer moeten verkoop en marketing beter samenwerken en vooral meer rekening houden met de klant.

Sales en marketing moesten dezelfde taal leren spreken. Werknemers die verschillend werken en denken, helpen uw bedrijf niet vooruit.

“We wilden wereldwijd verkopers hebben die op dezelfde manier werken en met dezelfde terminologie communiceren en discussiëren. Deze nieuwe aanpak heeft een positieve invloed op onze interne werking en zorgde dat het hele bedrijf efficiënter en sterker werd”

CEO Lucio de Risi van Mega

MEGA’s salesteam dacht vroeger te veel hoe ze hun producten best konden verkopen, maar laten deze gebruikelijke denkwijze nu achterwege. Elke klant heeft namelijk interne regels en een eigen koopcyclus.

“Wilt u verkopen? Start dan met het begrijpen van uw klanten en hoe ze willen kopen. Dat maakt ook marketingcommunicatie essentieel om efficiënter om te gaan met klanten.”

Lucio de Risi

Interne verkoopprocessen voorrang geven aan de koopcyclus van een potentiële klant, werkt dus niet.

Uw manier van denken is niet logischerwijs de manier van denken van uw klant. Zorg ervoor dat je eerst de koopcyclus van de klant kent om er dan de verkoopacties van je bedrijf op af te stemmen.

Lucio de Risi

Iedereen moet mee

Een transformatieproject slaagt alleen met expliciete doelstellingen op basis van een duidelijke strategie en visie.

Belangrijk is dat de directie en de HR-afdeling deze transformatie ondersteunen. Zij moeten de interne verandering en het denkproces mee uitdragen. Er zullen altijd mensen zijn die niet positief staan tegenover een andere manier van werken. Dat maakt een sterke strategie, trainingen en voortdurende interne communicatie noodzakelijk.

Lucio de Risi

Other Customer Stories