5 tips for embedding training in a learning journey

5 tips om training te verankeren in een learning journey

Investeren in learning en development is vandaag een must, maar brengt het ook echt iets op?

Investeren in learning en development is vandaag een must, maar brengt het ook echt iets op? Nog te vaak blijven trainingen een verplicht nummer en raakt de kennis snel vergeten. Hoe bouw je een doeltreffende learning journey uit, waarbij je niet alleen kennis verankert, maar ook zorgt voor een verandering in gedrag en mindset?

2 vuistregels voor je vertrekt

Wanneer wij een doeltreffende learning journey uittekenen, houden we altijd rekening met volgende vuistregels

  1. De vergeetcurve van Ebbinghaus: tot 90% van de nieuwe tools en concepten raakt vergeten na een workshop of training.
  2. De 70-20-10 regel, of de verhouding tussenverschillende manieren van leren:
    • 70% leren = ervaring in de praktijk, werken
    • 20% = sociaal leren door samen te werken, coaching en mentoring
    • 10% = volgen van trainingen en workshops

3 etappes in een learning journey

3 etappes in een learning journey

1. Train

Trainingen en workshops zijn slechts één etappe binnen de learning journey. Voor een optimaal effect werken we in deze etappe met diverse technieken, zoals break-outsessies, self paced learning of rollenspellen. Dankzij deze technieken wordt de kennis behapbaar.

2. Transfer

In een volgende etappe passen we die kennis toe op de werkvloer. Ook hier zetten we een mix van technieken en formats in, zoals het werken met assignments of het inbouwen van learning nuggets.

3. Sustain

Het allerbelangrijkste uiteraard is dat leren niet alleen leidt tot eenmalige kennisopbouw, maar tot een langetermijnimpact. Via coaching of peer-learning bijvoorbeeld veranker je niet alleen kennis, maar kan je ook tot een verandering in gedrag en mindset komen.

Vanuit onze ervaring met het ontwerpen van learning journeys die écht opbrengen, geven we graag enkele tips & tricks mee:

Over Valerie De Coninck

Valerie facilitates the learning and development trajectories of individuals and teams, thus ensuring that insights and newly acquired skills are anchored for impactful change. Contact Valerie at valerie.de.coninck@perpetos.com